Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Από τον φάκελο "Εν όψει κλεισίματος Pathdeleter", αυτής τής ανυπολόγιστα εγκληματικής Πνευματικής διαδικτυακής παρενέργειας.7!!...

Δίαυλος Ελληνικών Φράσεων: ΡΗΤΩΝ, ΓΝΩΜΙΚΩΝ, ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΩΝ, ΠΑΡΟΙΜΙΩΝ…

Κατά την πρώην μικρή μου μαθήτρια Ήρια Μπουφίδου αυτός, που λέει ρητά λέγεται ρητολόγος, όπως χαρακτήρισε τον συμπαίκτη της Μάρκο Μπουντώνα ( στον οποίον άρεσε να επαναλαμβάνει τα σχετικά ρητά, που μαθαίναμε κατά την διάρκεια της προπόνησης) σε φύλλο ζωγραφικής, που φιλοτέχνησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην κατασκήνωσή της στις 1/7/2005.
Τη σκυτάλη (Κάποιοι την έχασαν στο Πεκίνο…) ανέλαβαν ο Παναγιώτης Μεταξάς με την Μάρθα Ξανθοπούλου και μερικά από τα επαναλαμβανόμενα επίκαιρα ρητά μας είναι: Η Επανάληψη είναι Μητέρα της Μαθήσεως. Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Γηράσκω αεί διδασκομένη. Έτερος εξ ετέρου σοφός. Ετέρα εξ ετέρας σοφή… (το 1/3 του ρητού). Τα Γραπτά μένουν, τα λόγια πετούν. Πεδίον Κριτικής Μνήμης λαμπρόν για τις νεαρές μαθήτριες και τους νεαρούς μαθητές μας.
Να πούμε και το αυτονόητο, για να μην καταφύγουμε στο Σίγκμουντ; Οι πολλοί μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί τι έχασαν η τι έχουν… Κι εδώ κολλάει η Άποψη του Σωκράτη για τους πολλούς (Ποιοι την θυμόμαστε ακόμη;), που πήραν την εκδίκησή τους, όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε από την ΤΟ (ΤηλεΟραση αντί TV Television) σε Ιταλική ταινία πριν από λίγες μέρες. Τα μηχανάκια τηλεθέασης (Δέστε παλιότερες Ψηφοφορίες μας!) τι ποσοστό έβγαλαν;
Γραπτής Μνήμης είνεκεν το παραπάνω οφειλομένης στον Η/Υ, το οποίο Ουδέτερο Μέσο είναι Ανάγκη να κατανοήσουμε και χρησιμοποιήσουμε για Ταχύτατη Νοητική και Πνευματική Εξέλιξή μας.
Συγγνώμη, αν σας κούρασα πολύ…
Γιά.Σα.ς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου